Ambasadoarea Daniela Cujbă a prezentat scrisorile de cabinet secretarului general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić

Publicat:Tue, 11/01/2022 - 15:21

11 ianuarie 2022, Strasbourg – Daniela Cujbă a prezentat scrisorile de cabinet secretarului general al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić în calitatea sa de ambasador, reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

În acest context, secretarului general Marija Pejčinović Burić i-a fost reconfirmat angajamentul autorităților Republicii Moldova pentru promovarea unei agende de reforme consistente care să asigure o reformă ireversibilă a sectorului justiției, dinamizării luptei împotriva corupției, consolidării statului de drept și protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

„Prin aceste direcții prioritare de acțiune, Republica Moldova avansează în egală măsură și în parcursul său de integrare europeană.” – a menționat ambasadoarea Daniela Cujbă.

În mod special, a fost apreciată asistența oferită de Consiliul Europei prin intermediul proiectelor desfășurate în țara noastră și expertiza acordată la cel mai înalt nivel, un exemplu elocvent în acest sens constituindu-l cooperarea cu Grupul de nivel înalt în domeniul justiției.

În cadrul schimbului de opinii prilejuit de această ocazie, interlocutoarele au reliefat rolul cheie pe care îl are Consiliul Europei în promovarea, consolidarea democrației și valorilor statului de drept pe continentul european, și în afara acestuia. Standardele elaborate de Consiliu în rezultatul activității sale presupun o implicare plenară a statelor membre, inclusiv a Republicii Moldova atât prin acțiuni întreprinse la nivel național, cât și pe palierul Organizației, ceea ce reprezintă piatra de temelie pentru construcția unei democrații moderne.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda