Ataşaţii speciali (al apărării, militar, aero, naval, pentru afaceri interne)

Statul acreditant va solicita Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, prin misiunea sa diplomatică acreditată în Republica Moldova, acordul pentru acreditarea Ataşatului special (nu şi pentru asistenţii săi).

Nota Verbală va fi însoţită de un Curriculum Vitae al candidaturii propuse pentru aceste funcţii.

Totodată, potrivit punctului 2.2.3 al Ghidului atașaților apărării (militari, aero, navali) din cadrul Misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, anexă la Ordinul  Ministrului  Apărării nr. 45 din  30 ianuarie  2017, modificat prin Ordinul Ministrului Apărării cu nr. 162 din 6 martie 2020 – nota verbală prin care se solicită acordul pentru numire în funcție a unui Ataşat al apărării, militar, naval sau aerian, trebuie să fie însoțită de curriculum vitae şi formularul de date biografice completat în corespundere cu Anexa A-2 a Ghidului.

Perioada de acordare a acceptului este până la 6 săptamâni. Numai după obţinerea acordului statului acreditar, candidatul la funcţia de Ataşat special poate să-şi înceapă activitatea în Republica Moldova.

La sosirea în post, se notifică MAEIE despre începerea activităţii şi se depune dosarul pentru a obţine cartela de acreditare, atât pentru titularul funcţiei, cât şi pentru membrii familiei sale care îl însoţesc.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda